Pages

Thursday, January 12, 2017

Just Me, I and Myself

Assalamualaikum.

Aku ni sebenarnya boleh dikatakan kuat merajuk. Bukan merajuk tau, dia lebih kepada terasa hati, berkecil hati. HAHA, No beb, serius k. So orang yang dah lama kenal aku akan tahu aku ni jenis kalau terasa ke aku tak tunjuk, aku akan privatekan gambar whatsapp, slow down kan aktiviti kat social media. Yes, that is me gais. Aku jenis suka memberontak. 

People keep asking me why takde gambar kat whatsapp and they even try to approach me untuk pastikan mereka ni kena block ke atau seketul ina ni tak save no dia ke apa. hahha  I do have picture for sure tapi private for curtain reasons that cant be explain. Itu salah satu resolutions for new year lah. Wanna be more matured. No lah bukan nak cakap letak gambar tak matang. One of my friend did the same thing and she said to avoid fitnah. Like kau letak gambar dengan orang lain nanti kawan kau terasa 'aku ni bukan kawan dia ke?' haa gitu what about letak gambar sendiri je? eahh suka hati aku lah. hahah thats one of the reasons but the actual reasons i just want to show them that i am okay without them. Dan aku tak terlalu expose kan diri aku kat public dengar gambar aku. Kalau betul nak tahu just follow me on ig. Situ memang banyak gambar aku k. HAHA

Sempena ulang tahun yang pertama untuk memasuki alam 20-an aku cuba didik hati taknak ambil kesah langsung pasal soal hati ni. So far I think I did a good job. Even kekadang tersungkur but try untuk sedar semula betapa berharganya sekeping hati ini untuk dijaga. Cukuplah biarkan orang lain pijak maruah kau ina. Cukuplah kecewa. Cukuplah lalai. Lets focus on what you do right now. Aku dah tanam dalam dalam kat dalam hati ni untuk move on sejauh mungkin. Wahhh gitu kau. HAHA Sumpah lah aku akan jaga hati ni bebaik taknak dia terluka lagi. You will see a new Ina. Semoga hati kau kuat Ina. 

No comments:

Post a Comment